Mijn verhaal

Ik ben Annette Koers. Ik ben geboren in 1972 en getrouwd met Jeroen.
In 1997 ben ik afgestudeerd aan de HIO in Enschede (Hogere Informatica), waarna ik in de IT ben gaan werken. Nadat ik jarenlang met deadlines en bits&bytes had gewerkt, was ik toe aan wat verdieping in mijn leven. Ik wilde graag wat meer contact met mensen, waarbij ik iets voor ze kon betekenen.

Aangezien ik zelf erg van sport houd, werd ik aangetrokken tot het vak van sportmasseur. Ik koos voor de HBO-opleiding tot NGS Sportmasseur en heb me meteen bij die brancheorganisatie (de NGS) aangesloten en ben gecertificeerd.
Ik had enerzijds de smaak te pakken en anderzijds wist ik dat er nog meer opleidingsmogelijkheden waren om beter mijn vak uit te oefenen. Ik was gemotiveerd, ik wilde meer! En dus ben ik doorgegaan met de opleiding tot SportZorgmasseur, weer een HBO-opleiding. In deze opleiding heb ik geleerd mensen nog beter bij te staan bij het genezen en voorkomen van blessures. Ik beweeg me nu meer in de zorg-keten, kan verwijsbrieven lezen en maken en kan iemand dus, indien nodig, doorverwijzen naar een andere zorgverlener (huisarts, fysiotherapeut, podoloog enz.).

Ik wilde me heel graag blijven ontwikkelen, en ben daarom vervolgens doorgegaan met de HBO-opleiding tot Massagetherapeut. Ook deze opleiding heb ik succesvol afgerond. Ik heb me vervolgens aangesloten bij de VBAG, een branche-organisatie voor bevordering van alternatieve geneeswijzen. Doordat ik bij hen ben aangesloten is het mogelijk dat je mijn dienst (gedeeltelijk) vergoed krijgt. Daarnaast wordt gecontroleerd dat…

  • … de praktijkruimte voldoet aan de kwaliteitseisen
  • … ik mijn kennis op peil houd
  • … ik voldoe aan de AVG wetgeving voor privacy
  • … ik van onbesproken gedrag ben (ik heb een VOG)
  • … er een klachtenregeling is voor de cliënt

Als masseur kan je mij typeren als gevoelig, maar effectief. Volgens wetenschappelijk onderzoek is een sportmassage het meest effectief, wanneer de cliënt niet meer dan een “tolereerbare” pijn voelt. Die grens is voor iedereen verschillend en het is voor mij een mooie uitdaging om hem op te zoeken. Precies zo, dat iemand tevreden en goed gemasseerd naar huis gaat, en toch het gevoel heeft flink stevig gemasseerd te zijn. Bij mij krijg je “de beste touch voor jouw lichaam“.
Misschien is met deze beschrijving meteen duidelijk dat je voor een zuivere ontspanningsmassage beter niet voor mij kunt kiezen. Als je echter klachten hebt, ben je bij mij absoluut aan het juiste adres!