Wat is Sportmassage?

Sportmassage is een massage die bedoeld is om problemen met spieren in het lichaam op te lossen.  De massage zorgt ervoor dat spierpijn verdwijnt of voorkomen wordt, dat spierknopen weggaan en dat de spieren zich volledig kunnen ontspannen.

Een sportmassage bestaat uit verschillende stappen:

  1. Een anamnese: de masseur stelt vragen over de activiteiten van de cliënt. Hoeveel sport de cliënt, wanneer zijn de klachten ontstaan, welk werk doet men enzovoorts. Dit is bedoeld om een beeld te krijgen van de mogelijke oorzaken van de klacht.
  2. Inspectie: de masseur bekijkt de cliënt en onderzoekt of er bijzonderheden te zien zijn die verband zouden kunnen houden met de klacht. Een voorbeeld hiervan is een scheve ruggengraat, een vooruitstekende kin, een ongelijke beweging in de benen tijdens het lopen enzovoorts.
  3. Functieonderzoek: de masseur doet een aantal verschillende tests bij de cliënt, die meer duidelijkheid moeten geven over de oorzaak van de klacht. Is er bijvoorbeeld verschil in kracht tussen beide benen, zijn de spieren in de borst te kort waardoor de schouders niet goed meer naar achter kunnen staan, enzovoorts.
  4. De behandeling. Deze bestaat over het algemeen uit de massage. Daarnaast kan er, indien gewenst, Dorn therapie worden toegepast (zie hier voor uitleg). Eventueel kan er elastische tape worden toegepast.
  5. Het advies: de masseur adviseert eventueel over de te nemen maatregelen om de klacht in het vervolg te voorkomen of om sneller te genezen.

Boek nu een afspraak

Wilt u een heerlijk ontspannende massage? Of heeft u misschien een klacht die u opgelost wilt hebben? U bent bij mij bij het juiste adres. Boek nu een fijne behandeling.