Wat is dry needling?

Dry needling is een zeer effectieve behandelmethode. Er wordt gebruik gemaakt van acupunctuur naalden. Eerst wordt via een bepaalde techniek onderzocht waar in de pijnlijke spieren het triggerpoint zit. Wanneer er een naaldje in het triggerpoint gestoken wordt, zal deze zich ontspannen. Dat geeft vervolgens verlichting van de pijn.

Doet de behandeling pijn?

Er zijn mensen die al eens een dry needling behandeling hebben gehad en deze als heel pijnlijk hebben ervaren. Dat hoeft niet. Ik neem veel tijd voor een behandeling, waardoor ik kan zorgen dat eventuele pijn niet te erg wordt. Het naaldje is heel dun, het inbrengen voel je nauwelijks. Soms voel je een klein prikje wanneer de naald door de huid gaat, maar soms is zelfs dat niet voelbaar. Wanneer de naald in het triggerpoint komt, kan dat vreemde sensaties geven, soms wat pijn, soms een zwaar gevoel of tintelingen. Wanneer dat teveel wordt, kan ik stoppen en de behandeling op een andere manier voortzetten. Bijvoorbeeld met een triggerpointmassage, dus zonder naalden.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Een dry needling behandeling bestaat uit verschillende stappen:
Allereerst wordt onderzocht welke spieren behandeld moeten worden. Meestal gaat het om meerdere spieren die aangedaan zijn. Het kan zelfs zijn dat de spier die behandeld moet worden, op een hele andere plek zit dan waar iemand de pijn voelt. 
Nadat de te behandelen spieren bepaald zijn, volgt de behandeling. Deze bestaat uit het voelen in de spier waar de triggerpoints zitten en deze met een naald behandelen.
Na de dry needling behandeling volgt een massage. Deze zorgt voor een volledige behandeling van de aangedane spieren, voor een optimaal resultaat.

Boek nu een afspraak

Chat openen
Scan de code
Hallo 👋
Kan ik je helpen?
Let op, een reactie kan even op zich laten wachten omdat ik aan de massagetafel sta...