Wat is massagetherapie?

Massagetherapie is een volledige behandeling voor de spieren. Daarbij wordt alles uit de kast gehaald om uw probleem op te lossen. Hierbij kan je denken aan een massage, maar ook aan een onderzoek naar de oorzaak van de pijn, of een advies voor oefeningen. Ik heb als massagetherapeut de beschikking over veel verschillende soorten behandelingen. Daardoor kan ik altijd een passende behandeling kiezen.

Wat is het verschil met sportmassage?

Het verschil tussen massagetherapie en sportmassage is heel groot. Bij een sportmassage geef ik (logischerwijs) een sportmassage. Hierbij masseer ik de pijnlijke plek(ken).

Bij een massagetherapie behandeling echter, maak ik een behandelplan. Ik onderzoek de klachten, kijk waar ze vandaan komen en verzin oefeningen om ervoor te zorgen dat de klachten definitief worden opgelost (indien mogelijk). Daarnaast behandel ik de klachten zodat er meteen wat verlichting van de pijn ontstaat.

Het voordeel van een massagetherapie behandeling is dus, dat de klacht blijvend kan worden opgelost. Waar een sportmassage zorgt voor verlichting van de pijn, helpt een massagetherapie behandeling bij het oplossen van de oorzaak van de klacht.

Voor wie is een massagetherapie behandeling geschikt?

Een massagetherapie behandeling is voor iedereen geschikt! Als je ergens pijn of tintelingen hebt bij het bewegen, kan ik je behandelen. Ook als je veel stress hebt, kan een massagetherapie behandeling verlichting geven van het effect dat deze stress heeft op je lichaam. Je hoeft hiervoor dus geen sporter te zijn, het gaat erom dat je klachten hebt die mogelijk uit je spieren kunnen komen. 
Als je je afvraagt of een massagetherapie behandeling iets voor je is, neem dan contact met me op. 

Boek nu een afspraak

Boek nu een afspraak voor een massagetherapie behandeling.